Bandosofie.jouwweb.nl
Home » sport-ziekte

sport-ziekte

Natuurlijk wordt sport aan vele kanten toegejuichd als de vooral gezonde beweging.

Maar niet weinig kom ik het tegen dat sport uit groeid tot een van de meest dwangmatige ziektebeelden van de mens.

Neem nou het voetballen eens onder de loep.

Er vinden daar de meest lugubere taferen plaats die men het liefst nog steeds onder stoelen en banken wil schuiven.

Of neem bijvoorbeeld eens de bouw van een groot stadion in Egypte.

Honderden mensen vinden al de dood bij simpel weg de bouw van zo'n voetbalstadion.

Is dat normaal te noemen?

Het is voor mij echt een hele rare sport-ziekte te noemen.

Lees en bekijk het onderstaande maar eens:

 

 

'Bij bouw WK-stadions in Qatar vallen nog altijd doden'

Gepubliceerd: 07 november 2014 12:02 Laatste update: 07 november 2014 12:22

Bij de bouw van stadions en andere faciliteiten voor het WK voetbal in 2022 in Qatar vallen nog altijd doden en gewonden. 

Dat meldt FNV Bouw vrijdag, op basis van een internationale vakbondsinspectie (BWI). De regering van het Arabische land deed eerder toezeggingen om de talloze misstanden aan te pakken.

Ook met de huisvesting van de honderdduizenden buitenlandse werknemers uit vooral India, Nepal, Sri Lanka, Pakistan en Bangladesh is het volgens de vakbond nog altijd slecht gesteld.

"Veel mensen slapen met zes, zeven man op onooglijke, onhygiënische kamertjes. Ze zijn daar nauwelijks in staat om fatsoenlijk hun eten te koken. Daarnaast worden paspoorten afgenomen, zodat men niet zomaar meer weg kan", aldus FNV.

Volgens de vakbond heeft de regering van Qatar wel gezegd nu daadwerkelijk maatregelen te nemen om de misstanden aan te pakken.

In januari van dit jaar meldde de Britse krant The Guardian dat er in de twee voorgaande jaren zeker 382 Nepalese bouwvakkers zijn overleden bij de bouw van de stadions.

Corruptie

De toewijzing van het WK voetbal 2022 aan Qatar zorgt al lange tijd voor veel ophef, en niet alleen vanwege de uitbuiting van arbeiders.

Zo werd eerder dit jaar bekend dat de wereldvoetbalbond FIFA een onderzoek was gestart naar omkoping. Qatar zou het toernooi hebben binnengesleept door functionarissen van de FIFA met miljoenen euro's te belonen in ruil voor hun stem.

Maak een Gratis Website met JouwWeb