Bandosofie.jouwweb.nl
Home » De Ziel » vrouwen aan de macht

vrouwen aan de macht

Het klinkt vreemd , maar ik zie het veel om me heen. Veel mannen worden volledig gedomineerd door vrouwen zonder dat zij zich hier bewust van zijn.  Waar ik ook kijk, het overkomt mij. Vrouwen oefenen een ongekende macht op mannen uit en gaan daarbij vaak heel erg ver, zonder dat iemand daar weet van heeft. Mannen zijn anders dan vrouwen en dat is niet alleen qua lichaamsbouw, maar ook in de geest. Het spel van de vrouw is vele malen "slimmer" dan de geest van mannen. Met het allergrootste gemak zetten zij troeven in bij een spel dat de man in zijn geheel niet door heeft of gewoonweg niet door wil hebben. De man blijkt vaak snel tevreden gesteld.

.

 

DE BAAS

IEMAND WIL VAAK DE BAAS  SPELEN 

Ik verloor het recht om mijn eigen kinderen te zien opgroeien  en zie maar al te vaak hoe mensen andere mensen willen kleineren. En ik zie in heel veel familie situaties hoe een zeer kwalijke spel van vrouwen,  mannen volledig doet regeren.  Een heel duidelijk voorbeeld zie ik bijvoorbeeld bij een vriend van mij. Hij  kan door toedoen van zijn eigen schoonzus zelfs zijn eigen broer niet normaal te zien krijgen. Ze gaat bij de geringste toenadering gillen als een speenvarken, waardoor het al eens kon gebeuren dat hun enig kind bijna het huis uit kon worden gezet. Met enig ongeloof moet ik concluderen dan dit spel en dus de angst van de beproefde methode, een zeer doelbewust spel is van een vrouwspersoon die hiermee haar macht misbruikt.

Voorts waren vrijwel mijn meeste bazen bazinnen, vrouwen die meer dan eens hun macht wilden doen laten gelden door te gaan gillen zonder een werkelijke aanleiding. Het is eigenlijk onbegrijpelijk voor mij dat deze terreur zich dagelijks voor kan doen. Ook is mij bekend hoe vrouwen door seksstaking hun man tot de orde willen roepen. Het meest schrijnend e is echter dat er binnen de heersende menselijke wet hier helemaal niets tegen te doen is.

 

Het principe van gillen en "gek zijn"

Het aandacht vragen is veel vrouwen en "gekken" vaak niet vreemd. Veelal wenden zij alle middelen aan om op een zeer autoritaire wijze af te dwingen van wat ze willen hebben. Het mysterie is natuurlijk dat iemand dan echt in  'gek zijn" kan doorschieten. Maar aandacht krijgt men doorgaans altijd van de medemens.

Vrouwen in de islam

Met vrouwen in de Islam cultuur is het anders geregeld. Ik luisterde een paar dagen geleden naar een Islamitisch verhaal op de 1e verdieping van het Haagse Museon. Hier heeft men een ruimte ingericht in Islamitische stijl en waar dus een vrouw op een ingesproken bandopname een verhaal verteld dat mij kon verwonderen.  Het ging ober haar man die het voor het zeggen had en dat zij dan moest proberen om haar man iedere dag een boeiend en spannend verhaal moest gaan vertellen omdat zij anders door haar man gedood zou worden. Het verhaal heeft een sterke indruk op mij achtergelaten en vertelt mij in zeer heldere bewoording waar het bij de Islam vaak om gaat. Maar is dit niet volledig ook volgens de bekende Bijbel?  Moet een vrouw ook niet volgens het Christelijke geloof juist dienstbaar en onderdanig zijn aan de man? Stond dat niet zelfs al in Genesis met zelfs het gebod dat de vrouw er beter aan zal doen om haar hoofd te bedekken en daarbij haar man te volgen?

Vrouwen in het christendom

Wie naar het Christelijke geloof kijkt, ziet hier ook de positie van de vrouw beschreven. Het doet meer gelijkenissen dan je misschien zult vermoeden. Maar de vrouw kreeg dus heel erg duidelijk de tekst om zich onder het gezag van haar man te scharen, Dit zijn niet mis te verstane woorden die er staan beschreven, ik citeer de woorden van God tot de man: " Omdat je naar je vrouw hebt geluisterd en ondanks mijn waarschuwing toch van de boom hebt gegeten, zal ik de aardbodem vervloeken. Voortaan zul je hard moeten werken om in leven te blijven. (Genesis 3:17) 

De woorden van God tot de vrouw: " Met veel pijn en moeite zul je kinderen krijgen. Je zult verlangen naar je man en hij zal over je heersen!" (Genesis 3:16 )

Ondanks de weet van het woord van God had de vrouw had haarzelf willen verschuilen achter de valse en blijkbaar voorbeeld haar zeer verleidelijke woorden van een slang waar God haar nog zo voor had gewaarschuwd. Lees maar in Genesis 3:2: De vrouw antwoordde tot de glibberige slang: "Wij mogen van alle bomen eten, behalve van die in het midden van het hof. Wij mogen hem zelfs niet aanraken, want dan zullen we sterven."